We are delighted to be shortlisted in the AJ & James Hardie contest to design an innovative playhouse on a Berkeley Homes site. Our house of colour appears to unfold from the ground and combines a lively landscape and a timber folly clad in a mix of colourful planks - some perforated to allow glimpses, light and sound to pass through.  Inspired by Bruno Taut’s interest in coloured architecture and Gio Ponti’s use of colour and pattern, our proposal attempts to bring geometry and colour in a playful composition. The house of colour appears to unfold from the ground and combines a lively landscape and a timber folly clad in a mix of colourful planks - some perforated to allow glimpses, light and sound to pass through. Children can climb up the sloped surfaces, slide down, peak through the structure, play hide and seek with the pattern and colour leading their way in and around the house. The arrangement of the tiles and colour combination will also create a sense of perspectival illusion with some surfaces appearing to be 3-dimensional encouraging children to discover the architecture through game themselves. The house can be digitally fabricated with James Hardie products cut to size and assembled together with the timber frame structure in components off site. This method of construction will ensure fast assembly on site and ease of repetition on various locations as required. We would also like to ensure that the house can be disassembled, stored safely and re-used.     London, UK 2017  Client: AJ/ James Hardie  Project Status: Shortlisted/ Final judging due in September 2017  Budget: TBC
       
     
ALEKSA Studio_House of colour Perspective.jpg
       
     
ALEKSA Studio_House of colour Top View.jpg
       
     
ALEKSA Studio_House of colour Elevations.jpg
       
     
 We are delighted to be shortlisted in the AJ & James Hardie contest to design an innovative playhouse on a Berkeley Homes site. Our house of colour appears to unfold from the ground and combines a lively landscape and a timber folly clad in a mix of colourful planks - some perforated to allow glimpses, light and sound to pass through.  Inspired by Bruno Taut’s interest in coloured architecture and Gio Ponti’s use of colour and pattern, our proposal attempts to bring geometry and colour in a playful composition. The house of colour appears to unfold from the ground and combines a lively landscape and a timber folly clad in a mix of colourful planks - some perforated to allow glimpses, light and sound to pass through. Children can climb up the sloped surfaces, slide down, peak through the structure, play hide and seek with the pattern and colour leading their way in and around the house. The arrangement of the tiles and colour combination will also create a sense of perspectival illusion with some surfaces appearing to be 3-dimensional encouraging children to discover the architecture through game themselves. The house can be digitally fabricated with James Hardie products cut to size and assembled together with the timber frame structure in components off site. This method of construction will ensure fast assembly on site and ease of repetition on various locations as required. We would also like to ensure that the house can be disassembled, stored safely and re-used.     London, UK 2017  Client: AJ/ James Hardie  Project Status: Shortlisted/ Final judging due in September 2017  Budget: TBC
       
     

We are delighted to be shortlisted in the AJ & James Hardie contest to design an innovative playhouse on a Berkeley Homes site. Our house of colour appears to unfold from the ground and combines a lively landscape and a timber folly clad in a mix of colourful planks - some perforated to allow glimpses, light and sound to pass through.

Inspired by Bruno Taut’s interest in coloured architecture and Gio Ponti’s use of colour and pattern, our proposal attempts to bring geometry and colour in a playful composition. The house of colour appears to unfold from the ground and combines a lively landscape and a timber folly clad in a mix of colourful planks - some perforated to allow glimpses, light and sound to pass through. Children can climb up the sloped surfaces, slide down, peak through the structure, play hide and seek with the pattern and colour leading their way in and around the house. The arrangement of the tiles and colour combination will also create a sense of perspectival illusion with some surfaces appearing to be 3-dimensional encouraging children to discover the architecture through game themselves. The house can be digitally fabricated with James Hardie products cut to size and assembled together with the timber frame structure in components off site. This method of construction will ensure fast assembly on site and ease of repetition on various locations as required. We would also like to ensure that the house can be disassembled, stored safely and re-used.

 

London, UK 2017

Client: AJ/ James Hardie

Project Status: Shortlisted/ Final judging due in September 2017

Budget: TBC

ALEKSA Studio_House of colour Perspective.jpg
       
     
ALEKSA Studio_House of colour Top View.jpg
       
     
ALEKSA Studio_House of colour Elevations.jpg